Grillparti - A Kisalföld receptjei 5.
Alcím: Az olvasók szájíze szerint
Sorozatcím: Kisalföld könyvek
ISBN: 9789638767455
Kiadó: Lapcom Kft.
Méret: 195*280 mm, 201 oldal
Állapot: keménytáblás, újszerű
A különleges receptgyűjteményben ismét olvasóinké a főszerep. Eddig is ezer- és ezerszámra küldték el hozzánk receptjeiket. A mesterszakácsok: Suga Péter, Pető István, Sátor László és Edvi László elkészítik az olvasók receptjeit, azokat igazi mesterötletekkel fűszerezik.
A Kisalföld receptjei 5. kötetében olyan ételek is helyet kapnak, mint a hallecsó, az öhöm, a vitaminnyárs magyaros babsalátával, a lebbencsleves bográcsban, a répás burgonyaröszti, a kisalföldi csevapcsicsa vagy a vadászgrill, a luby sült 1891-ből. E néhány ízelítő után máris összefut az ember szájában a nyál, és alig várja, hogy otthon a kiskertben vagy akár egy társasház udvarán, kijelölt tűzrakó helyen elkezdje az előkészületeket ahhoz, hogy a családdal, barátokkal egy kiadós grillpartit rendezzen, esetleg bográcsételt főzzön.
Ahogyan a mesterszakácsok, az olvasók receptjeit ismét ellenőrző, azokat szükség esetén kiegészítő Edvi László, Suga Péter, Sátor László és Pető István elmondták, az olvasói receptek nagyon jók voltak, ám néhány apróság hiányzott belőlük. A grill- és bográcsreceptek, pontosan azért, mert nem konyhai körülmények között készülnek, egyszerűbbek, gyorsabbak mint a hagyományosak. Ez előnyük, de hátrányuk is lehet, hiszen itt akár egy fontos fűszer kihagyása is ízvesztéshez vezethet.
Ezért kell a szigorú szakmai felügyelet. Mint Pető István elmondta, amikor elkészítették az ételeket és azokat a kiváló fotós, O. Jakócs Péter a könyv és az olvasók számára megörökítette, kiderült, mindig lehet egy picit még ízesíteni rajtuk. Tették ezt úgy, hogy a hagyományokat tisztelve megkeresték - akárcsak a recepteket beküldő olvasóink -, miként lehet a mai korhoz harmonizálni az ételek elkészítését.
A bográcsban és a nyárson vagy grilltálcában elkészíthető étkek közül több száz kap majd helyet a Kisalföld receptjei 5. kötetében. Hatalmas, egész oldalas fotók szolgálnak mintául, hogyan kell kinéznie a tökéletesen megsütött, megfőzött ételnek. A könyv a megszokott minőségben és formában már májusban ott lehet könyvespolcokon. Olvasóink beküldött receptjeiből készülhetett el az első, második, majd a harmadik könyv is. Ezekben azonban a jó időben hazánkban és a Kisalföldön is egyre népszerűbb szabadtéri ételeknek nem túl nagy helyet szenteltünk. Pedig bőséges a kínálat a finomabbnál finomabb, ötletesnél ötletesebb bográcsételekből, szabad tűzön készült falatokból. Most ezeket gyűjtöttük csokorba.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Jelenlegi ára: 1 600 Ft
Az aukció vége: 2012-03-01 10:54
. Grillparti - A Kisalföld receptjei 5. - Jelenlegi ára: 1 600 Ft